Ingredients:

Per a 8 persones

  • 4 patates mitjanes
  • 2 carabassons petits
  • 2 albergínies mitjanes
  • 2 pebres vermells torrats a tires
  • 150 g de salsa de tomàtiga
  • 3 ous
  • 80 g de nata líquida (o llet)
  • sal
  • pebre bo
  • oli d’oliva per fregir

Elaboració:

Netejau i tallau a làmines les albergínies i els carabassons. Salau-los i posau-los a degotar durant almenys ½ hora.

Mentrestant, pelau les patates, tallau-les a rodanxes i fregiu-les a foc viu de manera que quedin daurades però no cuites del tot. Deixau-les degotar.

Fregiu les làmines d’albergínia i carabassó i, a mesura que les fregiu, posau-les damunt paper absorbent per eliminar-ne l’excés d’oli.

Mesclau els ous amb la nata i la salsa de tomàtiga. Afegiu-hi sal i pebre bo. Triturau la mescla i comprovau el punt de sal.

Enceneu el forn a 180º.

Folrau el fons i les parets d’un motlle de plum cake amb paper sulfuritzat. Col·locau-hi capes de patata, albergínia i carabassó, alternades al vostre gust, però de manera que no quedin espais buits. Premeu-ho amb els dits i abocau la mescla d’ous, nata i salsa de tomàtiga per damunt. Sacsau el motlle perquè es distribueixi uniformement.

Enfornau el pastís i coeu-lo durant aproximadament 40 minuts. Punxau el centre amb un escuradents: n’ha de sortir eixut.

En ser cuit, tapau-lo amb paper d’alumini i posau-hi un pes damunt per premsar-lo bé. Deixau-lo refredar a temperatura ambient i llavors guardau-lo a la gelera fins l’endemà.

Desemmotllau-lo i decorau-lo amb les tires de pebre vermell. Es menja fred.