Ingredients

Per a 4 persones:

– 750 g de llomillo de porc, obert per farcir
– 500 g de llagostins pelas, sense cap i trossejats (reservau-ne la closca i el cap per a la salsa)
– 60 g de formatge ratllat
– 1 ceba tallada
– 1 cullerada de farina
– 150 ml de llet
– Oli d’oliva
– 1 culleradeta de fulles de romaní capolades
– Nou noscada
– Sal
– Pebre bo
– 1 blanc d’ou, per segellar el llomillo.

Ingredients per a la salsa:
– La closca i el cap dels llagostins
– 100 g de salsa de tomàtiga
– 3 culledades de xerès
– 1 ceba tallada
– 400 ml de brou de peix
– Oli d’oliva
– Sal

Preparació

Preparació del farcit:
Sofregim la ceba en una paella. Hi afegim els llagostins i els salpebram. Quan agafin color, hi afegim la farina i la ho dauram un minut. Després hi abocam la llet, el formatge, la nou noscada i el romaní. Ho deixam coure fins que quedi espès. Després ho deixam refreda una mica i farcim el llomillo.

Pintam els cantons de la carn amb blanc d’ou. Hi afegim el farcit i ho enrollam. Per tancar-ho, ho hem de pitjar bé amb film transparent per cuinar i ho deixam a la gelera un mínim de 3 hores (pot ser un vespre).

Una vegada passades les 3 hores, llevam el film de cuina i dauram els llomillos en una paella. Després els posam dins una palangana i els ficam al forn a 180 graus durant 20 minuts.

Preparació de la salsa
Dauram la ceba i hi afegim la clovella i el cap dels llagostins. Hi afegim la sal i ho deixam coure durant 3 minuts. Hi afegim el xerès i el deixam reduir 5 minuts. Després hi afegim la salsa de tomàtiga i la deixam coure 10 minuts. Passat aquest temps, hi afegim el brou de peix. Quan bulli, baixar el foc i cuinar 8 minutets més. Ho passam pel colador xinès i ho servim juntament amb el llomillo tallat en roxandes gruixades.

Bon profit!