Sorry, this entry is only available in Catalan. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Maria Barceló, Francesca Jaume, Felip Munar i Catalina Ribas acaben de publicar el llibre El meló, un regal de la terra. Es tracta d’una obra que parla de la història i del present d’aquesta fruita, una de les més estimades de Mallorca, especialment a Vilafranca de Bonany, Petra, Sant Joan i Sant Llorenç des Cardassar, pobles coneguts per cultivar-los. De fet, la família de Maria Barceló és una de les tres empreses que queden a Vilafranca que es dediquen professionalment al cultiu del meló.

Hi podeu conèixer des de l’ori­gen i l’expansió del meló, amb referències històriques i artístiques, i la seva presència en la cultura popular, fins a unes receptes úniques i extraordinàries en què el meló és l’ingredient bàsic; unes imatges obra del fotògraf Paco Alburquerque García.

L’obra té un pròleg del cuiner Miquel Calent i ha estat publicada per Documenta Balear. A l’epíleg, els autors apunten que “si som capaços de conèixer allò que tenim i que ens dona una fesomia especial, sigui el que sigui, també serem capaços de respectar-ho, dignificar-ho i, si és el cas, protegir-ho. Si perdem de vista on trepitjam la terra, i quina terra és la nostrada, perdrem també la capacitat de valorar el petit miracle que ens sorprèn cada dia quan els primers rajos de sol ens emmirallen la cara. Aquest llibre pretén ser només això: un petit raig de sol”.