//

Väcka presenta els únics formatges vegetals fets amb llavors de meló i oli d’oliva

La foodtech catalana aplica un disruptiu procés de fermentació, únic en el món, a les seves marques Mözza i Pumpkin Chxddar

La foodtech Väcka, referent mundial en producció de formatges vegetals, llança al mercat els dos únics productes elaborats a base d’oli d’oliva i llet fermentada de llavors de meló: Mözza i Pumpkin Chxddar.

Aquesta innovació, per a la qual l’empresa va sol·licitar patent a finals de l’any passat i que progressivament aplicarà també a les varieta ts Vrie i Filä, suposa una disrupció en el segment dels formatges vegetals, tant pel que fa al disseny com als ingredients i el procés d’elaboració del nou fermentat , i ha aconseguit millorar-ne el gust i la sostenibilitat del procés de producció.

Väcka estrena l’any amb noves versions de les seves marques Mözza i Pumpkin, en les quals ha substituït la llet fermentada d’ametlles per la de llavors de meló, i l’oli de coco pel d’oliva extra verge. Aquests canvis han donat com a resultat un producte més saborós i un procés de producció més respectuós amb el medi ambient, ja que aconsegueix reduir el 99,1% en el consum d’aigua, el 98,7% en l’ús de terra i el 91,8% en les emissions de CO2, a més de disminuir el 73,6% dels greixos saturats per a la marca Mözza.

“Vàrem fer un Life Cycle Analysis, durant el qual vàrem investigar diferents llavors i les de meló van destacar pel seu valor nutricional i les seves propietats respecte de l’aroma i el gust. A més, a les noves versions hem afegit ingredients d’alt valor nutritiu, com ara la civada i les mongetes, i suplements de calci.

El resultat ha estat un producte que, a més de les propietats nutricionals, garanteix un increment del 3,3 en el procés de fosa, que dona al formatge una major elasticitat i versatilitat per a la preparació de plats”, explica Ana Luz Sanz, cofundadora i CEO de Väcka, creada conjuntament amb Maxime Boniface, CTO de la firma.

Aquesta innovació permet portar al mercat el Mözza en format llenques i ratllat (abans elaborat només en blocs grossos) i el Pum pkin Chxddar (abans tipus salsa o dip) també en llenques i ratllat.

Les llavors de meló destaquen per encloure una alta dosi d’àcid linoleic, que incideix significativament en el funcionament neuronal, l’enfortiment del sistema immunològic i la reducció d e colesterol, actuant com a preventiu de les afeccions del sistema cardiovascular. A més, la substitució de l’oli de coco pel d’oliva verge extra permet elaborar un producte gairebé lliure de greixos saturats, fet que el distingeix i el fa plenament competitiu davant dels d’origen animal.

Expansió cap a l’estat Francès

Väcka és la primera foodtech plant-based que implementa aquesta innovació en els seus productes. “En el laboratori, fem un treball constant d’investigació i desenvolupament per a millorar tant l’aspecte dels productes com el comportament dels ingredients que s’utilitzen en l’elaboració, i sobre l’impacte ambiental que suposa el procés de producció”, afirma Boniface. La internacionalització i l’ampliació de línies de negoci formen part del pla de creixement de l’empresa previst per enguany.

Com a guanyadora entre les més de 250 emergents que van participar en el certamen Plant-Based , organitzat per Carrefour, Väcka tindrà l’oportunitat d’entrar aviat en el mercat francès, alhora que enfocarà la seva expansió exterior cap a altres països europeus grans consumidors de formatges lactis , com ara Alemanya.

Paral·lelament, Väcka també concentrarà esforços en ampliar les línies de negoci i abordar, entre altres, el segment familiar amb nous productes i formats que estaran disponibles a l’inici del segon trimestre d’enguany.

Més informació de Väcka 

Ana Luz Sanz i Maxime Boniface van crear Väcka el 2021, a Barcelona, i ho van fer formant part del Nest City Lab, un laboratori de sostenibilitat urbana ubicat en l’ecosistema innovador del districte 22@. Amb un equip format per 10 professionals, que combinen experiència científica, tecnològica i gastronòmica, Väcka destaca per la seva dedicació a la I+D, investiga sobre la funcionalitat de diferents fonts de proteïna i greix vegetal amb l’objectiu d’avançar en la recerca de nous ingredients nutricionals que donin resposta a les necessitats que planteja el mercat.

Väcka s’ha situat en poc temps com a referent en el sector dels formatges vegetals. Els seus productes estan presents en més de 400 punts de venda, com ara les cadenes Ametller, Veritas, Molsa i Herbolari Navarro; en establiments de proximitat; i en un centenar de pizzeries, com ara Grosso Napolitano, Pizza Market, Del Poble o Can Pizza, entre d’altres.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

 

Latest from Actualitat