Disculpa, pero esta entrada está disponible sólo en Catalán. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Després de disputar les fases prèvies, ja es coneixen els finalistes del Campionat del Món de Pa amb Oli. En aquesta segona edició, hi participaran dos finalistes de Mallorca i un de Menorca.

Es tracta de Merendero Minyones (Palma), del restaurant Sa Punta (Son Servera) i Ses Voltes Espai Gastronòmic (Ciutadella).

Cal comentar que a Eivissa i a Formentera no hi ha hagut cap proposta presentada tot i que l’any passat la guanyadora va ser Catalina Riera, cuinera del restaurant Ca n’Alfredo, tot un referent culinari d’Eivissa.

Fase de Mallorca

En la fase de Mallorca, s’hi presentaren 13 restaurants. Els finalistes han estat Merendero Minyones, que hi va presentar un pamboli amb paté de fetge de porc de Felanitx, formatge maonès i cabell d’àngel amb herbes dolces mallorquines.

D’altra banda, el restaurant Sa Punta hi va presentar un pamboli amb arengada, formatge de Manacor i ceba fresca, amb oli de la DO Oli de Mallorca de la zona de Manacor.

El jurat va estar format per Igor Rodríguez, xef del restaurant El Txoko de Santa Eulàlia i coordinador del II Campionat del Món del Pa amb Oli; Pep Magraner, president de l’Associació de Forners i Pastissers de les Illes Balears; Joan Fornari, forner del Forn i Pastisseria Gelabert de Llubí i guanyador del ‘Millor Pa Moreno 2019’; Lydia Larrey, de la Denominació d’Origen Oli de Mallorca; Lydia Corral, periodista gastronòmica; Maria Tugores, directora de l’Escola d’Hoteleria de les Illes Balears; i Roger Busquets, xef del restaurant Es Rebost.

Fase de Menorca

Pel que fa a Menorca, el restaurant Ses Voltes Espai Gastronómic de Ciutadella s’ha convertit en el finalista de Menorca gràcies al pamboli que ha presentat que consisteix en un saltat de porc negre amb verdura ecològica, pa de xeixa de la Vall i microbrots de coriandre. El jurat estava compost per Igor Rodríguez, xef del restaurant El Txoko de Santa Eulàlia i coordinador del II Campionat del Món del Pa amb Oli; Pedro Herbera, forner de Herbera Bakery; Bep Al.lès, periodista gastronòmic; i Miquel Mariano, president de Fra Roger.

Fira del Pa amb Oli

La II Fira del Pa amb Oli se celebrarà del 28 de febrer a l’1 de març a sa Feixina (Palma), amb motiu del Dia de les Illes Balears.  El guanyador del Millor Pa amb Oli del Món i els finalistes hi oferiran el pamboli creat als visitants durant els tres dies de la fira per 6 euos.