Tres emprenedors han creat una cervesa amb ensaïmada de Mallorca. La idea és de Guillem BlascoSebastià Barceló i Alberto Camina, tres joves apassionats per la cervesa que han creat Adalt Brewery, una fàbrica de cervesa situada al carrer de l’Arxiduc Lluís Salvador, 40 de Palma.

El mes de desembre de 2019 es proposaren un repte, fer una cervesa amb ensaïmada. Per això, vàren recórrer al forner i pastisser Tomeu Arbona, del Fornet de la Soca, que els va aportar una ensaïmada d’albercoc i sobrassada de Porc Negre. També els va donar una mà el cuiner Edu Martínez, cuiner de Brut Restaurant on elabora cervesa a través del projecte Monsieur Gordo,

Barceló explica que per elaborar-la també han usat sal d’es Trenc, i han seguit l’estil alemany gose, de manera que el resultat de la cervesa és afruitat amb un toc salat. A més, també hi han afegit lactovacillus, uns bacteris làctics que aporten cos i densitat a la cervesa.

El projecte va néixer l’any 2016, al barri de la Soledat, en un espai que compartien amb artistes. Com que ocupaven el pis superior de l’edifici, situat just davant Can Ribes, la gent els coneixia com els d’adalt, nom que els ha servit per batiar la fàbrica del carrer de l’Arxiduc Lluís Salvador, que inauguraren el passat mes d’octubre.

El resultat l’han anomenat Lassi Gose cervesa amb ensaïmada. És una beguda de 6,2 graus d’alcohol. Hi destaquen les aromes de fruita, especialment les d’albercoc, a més d’un postgust de sobrassada, lleu i gens embafador. També té un toc salat. És una cervesa amable, que no cal beure ben freda. Només n’han fet 300 botelles d’aquesta cervesa artesana que es poden trobar a la cerveseria Del Món (barri de Santa Catalina de Palma), a Brut Restaurant (Llubí), Fornet de la Soca (Palma) i a Adalt Brewery (Palma).