/

Edgar Rodríguez guanya el concurs de Cuina amb Vaca Vermella Menorquina

Pau Sintes i David Méndez han quedat en segona i tercera posició

L’edició 2024 del Concurs Nacional de Cuina aplicada a la Vaca Vermella ja té guanyador. És el cuiner Edgar Rodríguez Santos que ha estat guardonat amb el primer premi per la recepta de vaca vermella fumada amb formatge tou, sobrassada i xilis. Per elaborar-la ha tengut la col·laboració del cuiner Benet Torres Terrasa, amb qui també fa feina al restaurant Can Simoneta de Canyamel.

La preparació d’Edgar Rodríguez ha consistit a fumar la peça de vedella, que és raça autòctona de Menorca, filetejar-la i, finament, l’ha acompanyat d’unes boles esfèriques de formatge tendre i una salsa de sobrassada, xipotle i mel. Rodríguez té 30 anys i va néixer a Blanes (Girona) tot i que es va criar a Alacant. Des de fa 16 anys viu a Mallorca, actualment a Capdepera. El seu nom va començar a tenir anomenada ara fa dos anys, quan va quedar tercer al Concurs de Gamba Vermella de Dènia i, el 2023, com a subcampió del concurs Oleo Tapa.

El campionat ha tengut lloc el diumenge 4 de març a Ciutadella i el jurat ha estat integrat pels cuiners Sergio Fernández, Koldo Royo, Joan Bagur i José Cortés, a més de Bep Al·lès, president de l’Associació de Periodistes i Escriptors Gastronòmics de les Illes Balears (APEGIB), i Sió Bosch, cofundadora de Cómete Menorca.

El segon premi ha estat per al menorquí Pau Sintes, que el 2022 va ser considerat millor xef jove de Menorca i va obtenir el primer premi al concurs ‘European Young Chef Award’; i la tercera posició ha estat per a David Méndez, cap de cuina del restaurant Cap Rocat de Llucmajor.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

 

Latest from Actualitat