La sobrassada mallorquina Can Company és un dels ingredients que els germans Roca han seleccionat per formar part de la cistella Gastronomia Sostenible del mes de gener. És el primer aliment de Mallorca que usen aquests cuiners destacats.

D’aquesta manera, la sobrassada acompanyarà l’ingredient estrella del mes de gener, la col. “La col és un producte molt interessant des del punt de vista nutritiu, i també tenint en compte les seves propietats saludables. Un producte excel·lent i molt a tenir en compte en la dieta“, comenta Joan Roca. En aquest cas es tracta d’una verdura de l’empresa Verdcamp Fruits de Cambrils (Tarragona), guanyadors del Premi BBVA al Millor Productor Sostenible. Joan Roca proposa cuinar la col sencera al forn, amb salsa de mantega, un producte que arriba des de Sòria gràcies a Mantequerías York. Les tòfones de Trufas Alonso, petit productor de tòfona negra amb plantacions pròpies a Guadalajara i Terol, completa el primer plat.

La segona de les receptes plantejades per Joan Roca té la sobrassada com a punt fort. Producte estrella de la cuina mallorquina, en aquest cas prové de l’empresa Can Company. La proposta passa per preparar uns blinis amb patates de Bioabenur, empresa ubicada a Fontanals de Cerdanya (Girona) que conrea amb certificat ecològic des del 1993.  La preparació requereix, a més, de nata de Priégola, empresa làctia de Villanueva del Pardillo (Madrid).

Per maridar els dos plats, Josep Roca, sommelier del Celler de Can Roca, proposa un Plácet de Valtomelloso 2019, únic vi blanc d’Álvaro Palacios, un dels viticultors més importants del món. “Un vi amable, airós, vestit d’or i matisos verds”, descriu Josep. Es tracta d’un brou de vinyes privilegiades d’agricultura ecològica a prop d’Alfaro, a la Rioja Oriental, terra de Viures i Garnatxes.

Gastronomia Sostenible és un projecte conjunt d’El Celler de Can Roca i BBVA, amb el qual els germans Roca s’encarreguen de seleccionar els ingredients de temporada per elaborar diferents receptes que s’envien a casa dels subscriptors per 70 euros al mes.