Els representants de Mallorca (Antònia Massanet i Xema Àlvarez)  i d’Eivissa (Aingeru Echevarria) no han tengut sort en l’edició 2020 del Concurs de Tapes de la ciutat de Valladolid. Finalment s’hi ha imposat el vallisoletà Emilio Martín, del restaurant Suite 22, amb una tapa batiada com a ‘Cochifrito’. Cal destacar que Martín ha anunciat que destinarà el xec del premi valorat en 10.000 euros al menjador social de Valladolid per contribuir a ajudar els més necessitats en aquests tan complicats per la crisi generada per la covid-19.

D’altra banda, el jurat ha proclamat Gabriel Pedreira com a campió Mundial de Tapes. Aquest cuiner, del restaurant Danny Bramson Cocina (Argentina), ha preparat una elaboració titulada Al compás del Tango, amb la qual ha guanyat un xec valorat en 10.000 euros.

La resta de guanyadors del  Concurs Nacional de Pintxos i Tapes 2020   han estat:

  • Segon premi del XVI Concurs Nacional de Pintxos i Tapes Juan María Díaz Llanos, del restaurant Casa Marinos, a Plentzia (Vicaya) per la tapa Fum de Almadrava. Xec valorat en 5.000 €.
  • Tercer premi del XVI Concurs Nacional de Pintxos i Tapes Ernesto Ventós, del restaurant Hermanos Vinagre, a Madrid per la tapa Cuinant Vermut. Xec valorat en 2.500 €.
  • Accèssit a la tapa més tradicional per a Manuel Soto Carlos, amb Bunyol de bacallà, del restaurant Lilicook vermuteria de Salamanca. Diploma acreditatiu.
  • Accèssit a la tapa més avantguardista per a Toño Rodríguez Iguacel, de el Restaurant La Era de los Nogales d’Osca per la tapa Garrí en safata de plata.
  • Accèssit a el millor concepte de tapa per a Raúl Pobo Rabadán, del Restaurant Bar Antojos de Saragossa per la tapa Fuastel imperial rus.

La resta de guanyadors del  Campionat Mundial de Tapes 2020 han estat:

  • Segon premi del IV Campionat Mundial de Tapes a Anthony Burd, del restaurant La Scala de Tailàndia per la tapa Loster Arancini. Xec valorat en 5.000 €
  • Tercer premi del IV Campionat Mundial de Tapes a Mohamed Fedal, del restaurant Donar Moha de Marruecas per la tapa El trid vestit de flamenca. Xec valorat en 2.500 €
  • Accèssit a la tapa més tradicional per Darren Collins, del restaurant Beatha Bakery d’Irlanda per la seva tapa el Sandvitx. Diploma.
  • Accèssit a la tapa més avantguardista per Filip August Bendi, del restaurant Thon Hotel Bristol Grill de Noruega per la tapa Gofre de salmó fumat. Diploma.
  • Accèssit a el millor concepte de tapa per a Sergio Manuel Landero Irving, de el Restaurant Tbier Kloster Panamà de Panamà amb la tapa Totes les C del meu món. Diploma.