Tot Mallorca s’encendrà per viure les festes de Sant Antoni. El poble de sa Pobla el foc dels foguerons serà especial perquè a més de les ximbombades i les gloses aquests dies també s’hi celebra la Mostra Gastronòmica de l’Anguila.
D’entre els actes programats, hi trobareu el taller d’espinagades amb Pep Socies, el correfoc de dia 11, el campionat de tir de fona, un horabauxa, la cursa de sa Llego, ballada popular i molt més.
Dia 16, cal destacar el ball dels dimonis i dels caparrots i caparrots minyons, i espectacle pirotècnic i musical, a les 21.15 hores, a la Plaça Major. El mateix dia, a les 22 hores, a la plaça Alexandre Ballester, hi trobareu el Fogueró de sa Negreta, obert a tothom que vulgui gaudir de la festa més autèntica. Hi haurà foc, caliu, menjar, beure i gloses. Hi haurà menú de carn i/o vegà, pa, vi o cervesa, taronges i cacauets per 13 euros. En podeu comprar l’entrada aquí. Duis la vostra ximbomba! A les 22.15 hores, a la Plaça Major, hi haurà la 36a edició de la Trobada de Cantadors i Ximbombers i, a partir de les dotze i mitja de la mitjanit, a la plaça d’Alexandre Ballester, hi haurà simbombada i glosada popular, tothom qui vulgui hi podrà sonar el seu instrument i cantar!
Podeu consultar el programa sencer de les festes de Sant Antoni a sa Pobla 2025 aquí.
D’altra banda, del 7 al 19 de gener de 2025, gaudireu de la Mostra Gastronòmica de l’Anguila. Podeu consultar-ne els plats i menús a continuació:
CAPRITXO NOSTRO
Placeta des tren s/n, sa Pobla · Tel. 628 170 902 – 685314890 – 971 188 922
Per encàrrec:
Anguila ofegada
Anguiles fregides amb salsa
Espinagades d’anguila
Espinagades de llom
Fideus amb anguila
********
BAR CASA MISS
Plaça Constitució, 3 · Tels. 696 479 710 / 971 540 023
Anguiles ofegades amb salsa d’ametlla
********
CRISTAL
Carrer Lluc, 44. sa Pobla· Tels. 871 841 119 / 627 641 148
Del 7 al 16 de gener per encàrrec
Espinagades d’anguiles Espinagades de llom i col
Menú diumenge 12 de gener (només amb reserva)
Pa, allioli i olives
Primer: Fideus amb anguiles
Segon: Anguiles fregides amb patata alls i pebres
Postres: Ensaïmada de xocolata blanc i nous
Menú diumenge 19 de gener (només amb reserva)
Pa, allioli i olives
Plat principal: Anguiles ofegades
Postres: Pastís de formatge “la vinya”
********
BAR RAPINYA
Carrer Plaça, 13 · Tel. 615 424 872
Anguiles fregides amb salsa de tomàtiga
Anguiles trampades
Espinagada d’anguiles
Espinagada de llom i col
********
BAR SA PLACETA
C/ Doctor Gómez Ulla, 2, sa Pobla · Tel. 971 540 538
Del 10 al 20 de gener Només per encàrrec (per endur i al bar):
Espinagades d’anguiles
Espinagades de llom i col
Menú dia 16, 17 i 20 de gener:
Primer :Fideus amb anguiles o arròs brut
Segon: Anguiles fregides o ofegades o porcella o bacallà gratinat amb allioli. Vi rioja hallazgo, vi blanc verdejo Postre i cafè
Del 7 al 20 de gener, anguiles fregides i ofegades per berenar, dinar o sopar.
********
BOET GASTROBAR
Plaça Major, 2, sa Pobla.· Tel. 871 852 556
Anguiles fregides
Fideus amb anguiles (per encàrrec)
Espinagades amb anguila (per encàrrec)
Espinagades amb col i llom (per encàrrec)
********