El restaurant Can Costa de Valldemossa ha estat l’escenari de la presentació d’un nou vermut. Allò que té d’especial és que la Serra de Tramuntana de Mallorca s’agermana amb la serralada de l’Himàlaia. La cita ha tengut lloc del dimecres 16 de juny de 2021 i ha despertat l’interès dels amants del vermut i dels especialistes del sector.

Es tracta del Vermut amb Timut, fruit de la col·laboració The Drunken Horse Gin i del celler Jaume de Puntiró, que s’han unit per fer un vermut ecològic profundament mediterrani amb una aportació tibetana, el pebre bo de la varietat Timut, que es cultiva a la major serralada del món, l’Himàlaia.

La idea va sorgir de l’enamorament que va sentir Pieter-Jan Pattyn pel Vermut de Puntiró. Pieter-Jan és un belga destil·lador de l’exitosa ginebra DH The Drunken Horse, i en cercava un complement per poder fer-ne combinats. Va provar de fer-los amb el Vermut de Puntiró i d’aquí va sorgir la idea de fer un nou vermut, que també tingués la principal essència de la seva ginebra: el pebre bo Timut, una espècie única i originaria del Tibet.

Després de mesos d’assajos de moltes proves i fórmules Pieter-Jan Pattyn i Pere i Bernat Calafat en varen trobar l’equilibri perfecte, que agermana les serralades de la Serra de Tramuntana de Mallorca i l’Himalaya.  El fan a partir d’un vi blanc brisat (orange) de la varietat autòctona de Mallorca Giró Ros de la vinya vella de Santa Maria del Camí. En surt un vi molt alcohòlic, molt corpulent, molt aromàtic. Un cop el vi va estar llest, hi varen macerar diverses herbes, plantes i fruits mediterranis, juntament amb el pebre bo Timut del Tibet.

El resultat és un vermut explosiu que captiva, ja que la suavitat dels botànics mediterranis (donzell, romaní, sàlvia, herba lluïsa, herba-sana, fonoll, llimona, taronja…) amb la corpulència de la espècia tibetana de l’Himàlaia, el pebre bo Timut fan que aquest vermut esdevingui el producte màgic de la cocteleria global.