/

Margalida Coll presenta Les receptes de Miceli per cuinar en família

La idea d'aquest llibre és que les elaboracions es transmetin i no es perdin

Una de les novetats bibliogràfiques és el llibre que la cuinera Margalida Coll acaba de presentar. Es tracta d’un recull de receptes que prepara al seu restaurantMiceli, situat a Selva.

L’obra es titula Receptes de Miceli per cuinar en família. És un llibre molt visual, ja que ha estat il·lustrat per l’artista Tomeu Pinya. Així, és un material que tant poden usar infants i adults. L’objectiu, apunta la cuinera, és que la cuina tradicional mallorquina no es perdi es transmeti generacionalment. De fet, la xef apunta que si perdem la nostra gastronomia perdem una part de la nostra identitat”.

Es tracta de dotze elaboracions de receptes de Mallorca, en què la cuinera es manté fidel al seu estil culinari, ja que el producte de temporada n’és el protagonista. Les elaboracions estan distribuïdes per mesos. No és una distribució arbitrària, ja que no té sentit fer un tombet a l’hivern o un llom amb col a l’estiu. Coll apunta que “mai no s’han de veure com a receptes hermètiques, tancades; això vol dir que s’han d’adaptar al que tenim al rebost o el que trobam al mercat, ja que no sempre tenim a la nostra disposició els mateixos ingredients. Tampoc no són inalterables, perquè hem d’escoltar, fer cas i aprendre d’aquells que les han cuinat tota la vida, els que en saben de bon de veres”.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

 

Latest from Actualitat