L’empresa Hijos de Ramon Oliver ha obert la convocatòria de la quarta edició del Campionat Mundial de Ensaïmades El concurs se celebrarà dia 1 de març de 2020, amb motiu del Dia de les Illes Balears.

Els forns i pastisseries s’hi poden apuntar fins al 6 de febrer o fins que la xifra arribi als 50 inscrits a través de l’adreça electrònica comunicacion [arrova] hroliver [punt] es. La participació és gratuïta i al missatge s’hi ha d’indicar el nom de l’establiment, adreça, e-mail i telèfon del responsable.

Els premis són:

  • 000 kilos de farina per al guanyador
  • 500 kilos per al segon classificat
  • 250 kilos per a la tercera posició.

El campionat es divideix en dues fases:

Primera part: L’organització informarà els forns preinscrits seran informats del dia, lloc i hora del tast de preselecció (en principi, serà durant l’horabaixa de dia 13 de febrer a l’antic Parc de Bombers de ASIMA, a Palma). Hi hauran d’acudir amb dues ensaïmades llises sense sucre en la cobertura (fetes amb una pasta prèvia a cocció d’uns 250 grams de pes aproximat). Les pastisseries que s’ubiquin fora de Mallorca, han d’enviar per correu exprés, el dia abans de la preselecció, dues ensaïmades llises amb les mateixes característiques i han d’especificar a quin negoci pertanyen. L’enviament s’ha de fer a: Hijos de Ramon Oliver SL, gremi Porgadors 3 de Palma. Un jurat especialitzat durà a terme, a porta tancada i de forma secreta, el tast en seleccionarà els 10 participants de la gran final.

Segona part: Tendrà lloc dia 1 de març, i els 10 forns seleccionats hi hauran de dur dues ensaïmades llises grans sense sucre de cobertura (preparades amb una massa prèvia a cocció d’un pes aproximat de 250 grams), que es presentaran al jurat de forma anònima (només l’organització en sabrà la procedència). El jurat, compost per entre tres i cinc membres de l’Associació de Forners i Pastissers de les Illes Balears i per 3 o 4 experts gastronòmics, en farà el veredicte.

A més d’Hijos de Ramon Oliver, el concurs està patrocinat per Azucarera, Mantecas Martínez, Farinera Moretó, el Consell Regulador I.G.P. Ensaïmada de Mallorca i la Fundació Asima, juntament amb el suport de Govern de les Illes Balears i l’Associació de Forners i Pastissers de les Illes Balears.