Ingredients

Per a quatre persones
– 300 g de carn de xot de la cuixa a trossets regulars
– 150 g de carabassa
– 70 g de xítxeros (pèsols) frescs
– ½ carabassó
– 3 carxofes
– ½ ceba mitjana
– 1 tomàtiga de ramellet
– 3 grells (cebes tendres)
– 300 g d’arròs
– Sal
– Pebre bo
– 3 cullerades d’oli d’oliva
– Uns brins de safrà torrats i esmicolats

Preparació

Pelau la ceba i picau-la ben fina. Ratllau la tomàtiga. Salpebrau la carn. Esflorau els xítxeros. Netejau el carabassó i tallau-lo a trossets regulars. Netejau els grells i tallau-los a rodanxes primes. Eliminau les fulles més exteriors de les carxofes i les puntes. Tallau els cors a trossets regulars. Pelau la carabassa i tallau-la a daus petits.

Posau una olla al foc amb 2 litres d’aigua.

Posau una greixonera al foc amb l’oli. En ser calent, abocau-hi la carn i sofregiu-la fins que sigui ben daurada. Abaixau el foc i afegiu-hi la ceba. Tapau la greixonera i coeu la ceba fins que sigui transparent al mínim. Incorporau-hi després la tomàtiga i apujau el foc. Afegiu-hi un poc més de sal. Quan la tomàtiga sigui brillant, abocau-hi l’aigua bullent.

Feis bullir el brou amb la carn durant 15 minuts a poc foc. Abocau-hi ara la carabassa, els xítxeros (si els posau congelats, afegiu-los més tard, quan hi tireu l’arròs) i el safrà. Tastau el brou i rectificau de sal si fos precís. Tirau-hi l’arròs, les carxofes i el carabassó.

Al cap de 10 minuts, abocau-hi el grell i apagau el foc. Deixau confitar l’arròs dins la greixonera durant 2-3 minuts i serviu-lo.