Ingredients

  • 300 g de arròs
  • 1 ceba
  • 250 g de bolets
  • 50 g de pernil salat
  • 3 cullerades de formatge parmesà
  • 4 cullerades d’oli d’oliva
  • 1 cullerada de mentaga
  • 3/4 l de brou de pollastre
  • 8/10 gambes o
  • 4/5 rodanxes de carabassí
  • Sal i pebre bo

Elaboració
Primer tallam molt fina la ceba, escalfem d’una cassola l’oli i la mantega i hi afegim la ceba i la ofegam fins que s’estovi, després hi afegim el pernil salat i els bolets, i ho continuam ofegant a foc mitjà devers 7 minuts.

A continuació, hi afegim l’arròs i ho remenam tot, hi tiram el brou, salpebram i remenam perquè tots els ingredients es mesclin bé.

Hi deixam coure uns 15 minuts, controlant l’estat de l’arròs. Si hi faltàs brou, cal afegir-ne una mica perquè cal tenir en compte que el risotto ha de quedar melós. A continuació, hi afegim el carbassó a dauets i les gambes trossejades, hi posam dues cullerades de formatge parmesà, ho barrejam tot i ho continuam coent aproximadament 5/6 minuts més.

Com he comentat abans l’arròs no ha de quedar ni sec, ni brouós, ha de quedar melós perquè aquest és el punt del risotto. Passats aquests minuts, un cop que l’arròs estarà al punt us agradi, hi posau una darrera cullerada de parmesà i la mesclau bé abans de servir el plat. Ho servim en plat amb julivert en pols. I ja està: senzill i molt molt saborós.

Bon profit