El cuiner del restaurant Sa Punta ha participat al Concurs de Pintxos i Tapes de Valladolid

El cuiner mallorquí Andreu Moreno Castellano ha participat al Concurs de Pintxos i Tapes Ciutat de Valladolid, una cita que reuneix a cuiners d’arreu de l’Estat per triar la millor tapa. El xef del restaurant Sa Punta de Cala Bona hi ha preparat una tapa que va batiar amb el nom de ‘Terra, sabor i tradició’ que consisteix en un miratge culinari ja que emula ser un pernil, però realment són tacons (callos) que Andreu Moreno ha tallat davant el jurat i que ha servit amb una fulla de llorer feta amb tempura de farina de ciurons i arròs.

Per participar en el concurs un restaurant de Valladolid ha d’apadrinar el cuiner que participa al concurs. Moreno, que era l’únic mallorquí que hi participava, no ha pogut guanyar el primer premi, però la seva original creació ha merescut el premi especial a Millor Tapa Tradicional, com ha decidit el jurat a les 21 hores del dimecres 7 de novembre de 2018. Es tracta de la 14a edició d’aquest campionat en el qual també hi han participat els eivissencs Aingeru Echevarria de Can Terra i José Manuel Hernández de Can Berri Vell.

Campionat Mundial de la Tapa

A l’edició anterior d’aquest concurs, Igor Rodríguez va guanyar el primer premi amb una original tapa que combinava l’ensaïmada amb un cranc de riu. Per aquest motiu, enguany també ha participat aquests dies en el Campionat Mundial de la Tapa amb una preparació molt visual i creativa que va titular ‘La Dehesa’, un homenatge al porc ibèric. Tot i la bona actuació d’aquest cuiner basc que resideix a Mallorca i que regenta el restaurant Bretxa de Palma, no ha pogut superar la tapa de la cuinera Shuyun Chen de Nueva Zelanda,