/

Escàndol a les xarxes: un fetus com a plat d’un restaurant

La polèmica està servida aquests dies després que la premsa s'hagi fet ressò que el restaurant Mugaritz, del País Basc, ofereixi una proposta culinària anomenada fetus en líquid amniòtic

La polèmica està servida aquests dies després que la premsa s’hagi fet ressò que el restaurant Mugaritz, del País Basc, ofereixi una proposta culinària anomenada fetus en líquid amniòtic.

Estam davant d’un miratge culinari, ja que no es tracta d’un fetus humà de tres mesos, tot i que visualment ho sembla; realment és un gel de faves amb una ametla.

La qüestió és que han començat a publicar-se comentaris despectius envers el restaurant, que té dues estrelles Michelin, i el seu propietari, el xef Andoni Luis Aduriz. “Sols a algú pervers se li pot ocórrer crear un plat d’un fetus…”, apunta un usuari a Facebook, mentre que una altra usuària comenta satíricament: “Hi falta el plat caníbal!”.

Tot i que la polèmica ha sorgit ara, la creació d’aquest plat es remunta a abans de la pandèmia de la covid-19. De fet, el mes de gener de 2019, Pilar Portero i Sofía Moro varen publicar un article a la Guia Repsol titulat ‘7 platos tabú de Mugaritz’ en què hi apareixia aquesta simulació de fetus humà.

Entre altres propostes culinàries agosarades, hi esmenten el consomè d’angula viva, una goma de lactis que recordava un preservatiu, o el pa amb floridura (un pa de briox amb el fong usat per elaborar el formatge blau).

Podeu llegir l’article complet aquí: https://www.guiarepsol.com/es/comer/nuestros-favoritos/los-platos-prohibidos-de-mugaritz/

El restaurant Azurmendi ha fet un aclariment a través de Twitter, en què ha explicat que aquest plat que forma part d’una col·lecció de plats tabú que s’usen com a exercici intern per explorar els límits de la contradicció humana. A més, ha remarcat que mai no ha estat un plat de la seva carta o del seu menú de degustació i que mai no en formarà part.

Fotografia: Mugaritz

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

code

 

Latest from Actualitat