La previsió és arribar a les 100 tones, 3 vegades més que l’any passat 

La finca de Son Moragues de Valldemossa ha acollit la presentació de la campanya de recollida d’oliva de la Denominació d’Origen Protegida (DOP) Oliva de Mallorca. Miquel Gual, president de l’entitat ha explicat que es produiran 100 tones d’oliva Mallorquina en aquesta campanya 2017-2018. “La mosca ha afectat molt poc a l’oliva d’enguany, n’hi ha hagut poca”, ha comentat Gual, qui ha afegit que el bon temps també ha estat clau per a aquesta excel·lent collita.

Aquesta serà la quarta campanya d’ençà que es va crear la DOP Oliva de Mallorca. Serà la temporada amb més producció i, també, amb més olivicultors incrits (74) i més olivers (58.682). De fet, hi haurà un 8,5% més d’aquests arbrers que l’any passat.

Olives amb valor afegit

Per la seva banda, el conseller d’Agricultura Vicenç Vidal ha apuntat que els consumidors que compren aquest producte també aposten per donar suport als agricultors illencsi al paisatge de Mallorca.

La DOP Oliva de Mallorca només empara oliveres de la varietat Mallorquina de més de 75 anys i sense rec. Son arbres normalment centenaris, situats a llocs de difícil accés i de baixa productivitat. A més, els productors poden triar si volen fer oliva de taula o oli amb l’oliva recol·lectada, fet que no passa amb els altres productors no inscrits en la DOP, que només poden fer oli amb el segell DO Oli de Mallorca.