/

Gaspar Barceló és nomenat Tafoner Major d’Oli de Mallorca

El lliurament coincideix amb el 20è aniversari de la creació d'aquest segell de qualitat amb denominació d'origen

El consell regulador de la denominació d’origen Oli de Mallorca ha nomenat Gaspar Barceló com a Tafoner Major 2022. Aquesta distinció té com a objectiu destacar la tasca desenvolupada per persones, empreses o entitats pel que fa a la difusió de la cultura de l’Oli de Mallorca.

Gaspar Barceló és tafoner de la Cooperativa de Sant Bartomeu de Sóller des de fa més de tres dècades i ha constituït una part fonamental en el desenvolupament de la denominació d’origen Oli de Mallorca, un segell de qualitat que enguany celebra el 20è aniversari.

L’acte de lliurament es va celebrar el 28 de novembre a a tafona de Treurer (Algaida). Hi assistiren Jaume Riera, vicepresident de la DO Oli de Mallorca; Aram Ortega, director general de Sobirania Alimentària del Govern Balear; i Jaume Alzamora, conseller executiu de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local del Consell de Mallorca.

Jaume Riera ha lloat el paper de Gaspar Barceló per aconseguir els objectius de qualitat dels olis d’oliva de Mallorca. Després del parlament, Riera va lliurar  el quartà de coure (antiga mesura d’oli) a Barceló, qui emocionat va dedicar unes paraules d’agraïment pel reconeixement.

Jaume Alzamora va tancar l’acte, en el qual va destacar “la importància de reconèixer aquestes persones que fan feina pel paisatge i el producte de Mallorca i, sobretot, per fer un producte de qualitat que ens ajuda a transformar l’economia”.

Els assistents, entre els quals hi havia el tinent de batle de Medi Ambient i Benestar Animal de l’Ajuntament de Palma, Ramon Perpinyà; el president d’Honor de la DO Oli de Mallorca, Pep Oliver; com també una bona representació d’elaboradors i productors del segell de qualitat com el president de la Cooperativa de Sant Bartomeu Sóller, Miquel Gual; Sebastià Solivellas, Tomeu Arbona, Louise Martens, Pep Bestard, Tiffany Blackman i Franz Kraus, entre d’altres, han tingut l’oportunitat de conèixer de la mà dels amfitrions, Miquel i Joan Miralles, la nova tafona de Treurer, que ha iniciat la seva activitat aquesta campanya 2022.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

 

Latest from Actualitat