/

Jornada sobre agrodiversitat i varietats locals a Palma

L'Associació de Varietats Locals ha organitzat la jornada 'L'agrobiodiversitat i les varietats locals. Estat de la qüestió i experiències'

Tendrà lloc divendres, dia 6 d’octubre, de 9 a 14 hores

L’Associació de Varietats Locals ha organitzat la jornada ‘L’agrobiodiversitat i les varietats locals. Estat de la qüestió i experiències’. La activitat, que té el suport de la Conselleria de Media Ambient, Agricultura i Pesca,  pretén ser un punt de trobada per donar a conèixer la tasca que s’està fent  en relació als recursos fitogenètics. Per això hi haurà l’oportunitat de conèixer l’experiència del País Valencià  com també altres experiències.

Tendrà lloc al Centre Flassaders de Palma (carrer de Ferreria, 10), de 9 a 14 hores, amb el programa següent:

  • 9 h La salvaguarda dels recursos fitogenètics a l’Institut de Recerca i Formació Agrària i Pesquera, a càrrec de Carme Garau i Josep Rosselló de l’IRFAP.
  • 30 – 10h : La situació de l’agrobiodiversutat a Mallorca. La tasca de l’Associació de Varietats Locals, a càrrec d’Aina Socies.
  • 10-11 h: Situació dels recursos fitogenètics a terres valencianes: sistemes informals i pla de la diversitat de la Conselleria, a càrrec de Marta Mallach, del Servei de Producció Ecològica de la Generalitat de València.
  • 11-12 h: Tast de varietats locals
  • 12-14 h: Experiències de gestió, conservació i comercialització de l’agrobiodiversitat:
    – Les varietats locals i la vinya. L’experiència de 4Kilos, a càrrec de Francesc Grimalt.
    – La biodiversitat cultivada a parcs naturals com El Cadí i Moixeró o Cap de Creus, a càrrec de Mireia Sisquiella, de l’associació l’Era.
    – Arbres d’Algendar. Recuperació de les varietats locals de fruiters de Menorca i inserció sociolabora, a càrrec de Gemma Casas, de Càritas Menorca.
    – El pebre de tap de quartí i de cirereta per a l’elaboració de pebre bord i el seu cultiu local i ecològic, a càrrec de Juan Velasco, d’Espècies Crespí.
    – Les varietats locals com a eina per a la integració de persones amb problemes de salut mental, a càrrec d’Antoni Mateu, del Viver Bio d’Estel de Llevant.
  • 14 h: Cloenda.

Més informació: http://www.varietatslocals.org/?p=1334

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

 

Latest from Actualitat