/

L’Associació de Varietats Locals fa festa grossa pels 20 anys

L'entitat fomenta la sobirania alimentària amb llavors, mudes i els esqueixos de tipus de plantes i arbres que amb el pas del temps s'han adaptat a la terra i al clima de les Illes Balears

L’Associació Varietats Locals (AVL) ha celebrat el seu 20è aniversari. Per aquest motiu varen fer, dia 2 de juliol, una festa i un acte de reconeixement a les persones implicades amb l’Associació durant aquests 20 anys, des de socis fundadors a voluntaris i voluntàries, fins a multiplicadors, empeltadors i treballadores de l’AVL, que reberen i diversos obsequis, com ara els siurells personalitzats de Ca Madò Bet dels Siurells, ramells d’aromàtics de T’Estim, galletes elaborades amb varietats locals de Pans Lluc i litografies originals de na Nívola Uyá Ilustración, qui també va dissenyat l’estampat de les camisetes de l’Associació que han fet a Moraduix.

Associació Varietats Locals va néixer el 17 de juny de 2002 i està formada per pagesos i pageses, simpatitzants i persones afins a la conservació del patrimoni biocultural de les Illes Balears. Fomenten les mudes i els esqueixos, com també la multiplicació de llavors de tipus de plantes i arbres que amb el pas del temps s’han adaptat a la terra i clima de les Illes Balears i reclamen la sobirania alimentària, en un sistema en què imperen les multinacionals que venen llavors que només serveixen d’any en any de manera que els pagesos i afeccionats han de comprar sempre les llavors i no poden fer el seu planter dels seus fruits.

Durant l’acte hi actuaren els glosadors de Menorca Soca de Mots i als Glosadors de Mallorca.

Des d’AVL varen donar les gràcies  a Son Mut Nou – Monserrat Pons i Boscana per cedir un espai tan fantàstic com és Son Mut nou; a les cuineres Marga Coll de Miceli, Cati Fiol de L’Exquisit Binissalem, Caty Pieras de Daica, Cati Pons d’Els Fogons de Plaça i Maria Solivellas de Ca na Toneta per les exquisides tapes amb varietats locals; al Fornet de La Soca, al restaurant Es Ginebró Coll i  a Es Garrover de Mallorca pel dolç, i també a tothom qui va aportar productes deliciosos per a la celebració com ara Agromart, Vins Can Majoral, Son Vell, Can Axartell, Es Pinaró de ses Monges, Finca sa Teulera,  Formatgeria Son Jover, Sa Casa Pagesa, T’Estim Infusions i tes ecològics, Cooperativa Agrícola de Porreres, Especias Crespí, Planters Ornamentals Nicolau, Rafal Genàs, Panaderia Pons, etc.

Fotografies: Miquel Àngel Cañellas

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

code

 

Latest from Actualitat