/

Paret Seca: el Verkami dels vins amb varietats locals dels Països Catalans

El projecte de l'enòleg Ivà Gallego també aposta per elaborar vins sense sulfits

L’enòleg Ivà Gallego és el creador de Paret Seca, un projecte nascut tres anys enrere que té com a objectiu promoure els vins sense sulfits elaborats amb varietats locals dels Països Catalans.

Per aquest motiu, Gallego ha creat una campanya de micromecenatge a Verkami, amb l’objectiu d’impulsar el seu projecte personal. De la verema passada, la de 2022, farà quatre vins amb els quals podrà finançar l’adquisició d’una parcel·la de vinya vella en règim de parceria, amb la qual podra tancar el cercle i fer totes les feines que hi ha de la vinya fins a l’ampolla.

Gallego ha triat el nom de Paret Seca perquè és un homenatge al paisatge i territori que, històricament, ha embolcallat les vinyes. La seva filosofia és fer vins de mínima intervenció, sense sulfits, respectant el temps del cultiu. La idea va sorgir en ple confinament. “Hi vaig començar a donar forma, després de treballar d’enòleg per altres cellers (Cérvoles celler, Lagravera, entre d’altres). També hi afegeix que a més d’elaborar i vendre els vins, el projecte vol fer molta pedagogia per conscienciar sobre una altra manera de cultivar, a més d’organitzar cursos, fer assessorament vitivinícoles i “mirar d’aconseguir d’adquirir parcel·les de vinya vella en règim de parceria que estan pràcticament sentenciades per la pressió urbanística o pels pírrics preus del raïm”.

Les aportacions dels mecenes es destinaran en gran part a les despeses d’embotellat dels vins de 2022 i a adquirir una parcel·la de vinya vella al Penedès com a amitger (en règim de parceria)

Els vins que farà i que podeu ajudar a elaborar són:

El raïm dels dos vins blancsMacabeu i Xarel·lo, són del Penedès, de dues parcel·les de la zona d’Espiells (entre Sant Llorenç d’Hortons, Gelida i Sant Sadurní d’Anoia) propietat de l’Oriol Roig. L’elaboració i l’embotellat el fa a la masia de Cal Costas, a Font-rubí.

La Garnatxa negra prové d’una vinya ecològica entre Batea i la Pobla de Massaluca (DO Terra Alta), mentre que la varietat mallorquina Mantonegro s’elabora a Algaida, a una vinya jove ecològica.

Podeu consultar el projecte, veure les recompenses i participar-hi a: https://www.verkami.com/projects/34378-paret-seca-vins-de-minima-intervencio

 

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

 

Latest from Actualitat