Ingredients
– 300gr d’espinacs frescos
– 4 Calamars
– Un bon grapat de gambetes pelades
– 1 ceba
– 2 tomàquets madurs
– 1 tros de pebrot vermell
– 8 gambes
– 250-300gr d’arròs integral (Jo he usat arròs integral però es pot usar arròs normal)
– Oli d’oliva
– Sal
Elaboració
Posar a bullir els espinacs nets i tallats amb una mica d’aigua, no els ha de cobrir perquè els espinacs deixen anar molta aigua. Un cop cuits, triturar els espinacs en la mateixa aigua de cocció, ha de quedar un brou d’espinacs, és a dir, no ha de quedar un puré ni una crema sinó un brou, un líquid d’un color verd fosc. Reservem.
Posar un rajolí d’oli en una cassola i saltejar les gambes breument i retirar de la cassola, i fer el mateix amb els calamars i les gambes pelades, saltejant cada ingredient un per un. Reservem.
En el mateix oli fer un sofregit amb la ceba, el pebrot vermell i els tomàquets madurs, tot tallat ben petit, afegint cada ingredient per separat i per aquest ordre.
Un cop estigui fet el sofregit, afegir els calamars i les gambes, remenar una mica i afegir també l’arròs i sofregir una mica.
Per tal que l’arròs quedi melós cal afegir el brou d’espinacs calent en diverses “tandes”, és a dir, inicialment es pot afegir la meitat del brou que haguem d’usar per fer l’arròs (unes 3 tasses de brou per cada tassa d’arròs, si en demana més posar-li), anem remenant de tant en tant i quan s’estigui quedant sec afegir la resta del brou (el brou es pot afegir en més de 2 vegades). Cal anar remenant a mesura que l’arròs es va coent perquè així deixa anar el midó i fa que quedi melós. Coure l’arròs uns 20-25 minuts.
Per altra banda, pelar les gambes deixant el cap i la part final de la cua.
Servir l’arròs i a sobre un parell de gambes per persona.