Ingredients

Per a 6 persones:

– 150 g de porros o ceba
– Un gra d’all
– 30 g d’oli d’oliva verge
– 30 g de mantega
– 700 g de carabassons semipelats i trossejats
– 700 g de llet
– Una pessigada de sal
– Una pessigada de pebre bo
– Una pessigada de nou moscada
– 8 formatgets
– Una pessigada de julivert

Preparació

Aquesta recepta és molt, molt senzilla i va molt bé com a primer plat.

Hem de posar dins el tassó els porros i l’all, que trossejam programant-ho 8 segons, velocitat 5. Amb l’espàtula baixam les restes de verdures cap a les fulles.

Després hi afegim l’oli i la mantega i programam 6 minuts, temperatura Varoma, velocitat 2.

En estar llest, ficam dins el tassó els carabassons i programam 6 minuts a temperatura Varoma i velocitat 2.

En estar llest, hi posam la llet, la sal, el pebre bo i la nou moscada. Programam 20 minuts a 90º amb velocitat 1.

Quan hagin passat els 20 minuts, programam 40 segons a velocitat 7 per trossejar els carbassons. Si en estar no queda ben suau, tornau-ho a programar un parell de segons a la mateixa velocitat.

Ja quasi hem acabat, només hi falta afegir-hi els formatgets i programar 5 minuts a 90º, velocitat 3.

Per emplatar ho empolvam amb una mica de julivert picat i podem acabar el plat amb un parell de galletes d’oli o un parell de crostons.

Bon profit!