El cap de setmana del 19 al 21 de novembre, se celebrarà a Sóller el festival Gastroesia, una activitat que combina gastronomia i poesia. Segons l’organització, encapçalada per Juanjo Martí, Gastroesia pren forma com una trobada en la qual explorar el maridatge de poetes amb productors i restauradors. Compartir, en una recerca comuna, elevar en els 5 sentits experiències, per transcendir el moment i instal·lar-se en la memòria.

Per facilitar-ne la participació, s’ha fet una col·laboració amb l’hotel El Guía de Sóller, amb preu especial.

La programació és la següent:

Divendres 19

  • 16:00 h. Taller juvenil per a joves creatius amb el disseny d’un Midori per escriure inspiracions i poemes.
  • 21:00 h. Sopar al Restaurante el Guía, menú degustació i tast acompanyat de versos relacionats amb l’entorn de la serra, tradició i cultura gastronòmica.

Dissabte 20

  • 11:00 Recorregut per literari per Sóller.
  • 13:30 Tast de vers. Tast de cervesa artesana i degustació local.
  • 16:00  Maridatge de versos amb un tast de vins de la DO Binissalem que fa honor a la Gastroesia, en un exercici de posar en valor els petits matisos d’inspiració que hi ha per convertir paraules i productes, en versos i gastronomia per alimentar els 5 sentits i perdurar a la memòria.
  • 18:00 Xerrada sobre tokenització de l’art: reptes i avantatges.

Diumenge 21

  • 11:00 Visita amb tramvia al Port de Sóller. Punt de sortida: Sóller. Hi haurà un breu recorregut fins el Museu de la Mar – Museu Marítim de Mallorca.
  • Es farà un tast que acabarà amb un taller d’escriptura inspirada en el paisatge i, també, la degustació.

Cal comentar que cal inscripció prèvia per participar a les activitats, que es pot fer a: https://www.gastroesia.es/home/programacio-gastroesia