Amb l’arribada de les festes de Nadal, el cuiner Jacinto del Valle acaba de publicar el seu primer llibre de receptes, La cocina de Jacinto del Valle, una obra en la qual inclou un repàs a la seva trajectòria d’una manera sincera.

El llibre es divideix en tres parts. La primera se centra en les receptes més emblemàtiques que va concebre per al restaurant Porto Pi de Palma -avui dia desaparegut-, que va regentar del 1996 al 2006 i amb el qual va guanyar una estrella Michelin. A la segona part, hi exposa elaboracions il·lustrades amb imatges màgiques realitzades pel fotògraf David Ralita, i al tercer i darrer bloc hi ha agrupat les receptes que ha preparat  de plats concebuts en la seva última etapa a Formentera.

Les receptes són importants -afirma Jacinto del Valle- però d’allò que estic orgullós és d’haver conegut a gent com els meus mestres Tomeu Esteva i Antoni Pinya, com també el cuiner Tomás Franco del restaurant Mediterráneo 1930, Tino Costa, maitre de Gecko (Formentera), i Sandra Elvira, amb qui he compartit fogons al restaurant formenterer Ca na Joana; persones que m’han inspirat i m’han donat suport”.

Nou projecte a la vista
D’altra banda, el cuiner explica que està treballant en obrir un nou projecte gastronòmic a Palma que se centrarà en esmorzars dinars: “Serà restaurant en un local petit i el bon producte local en serà el protagonista”.