Remolina Torres – AMIC – Redacció

L’alt nivell calòric de l’alvocat, comparat amb altres vegetals, ha provocat que per error l’hagin exclòs de moltes dietes d’aprimament.

Tot i que és cert que pràcticament el 70% de les calories que conté són grasses (la majoria monoinsaturades), la gran aportació d’àcid oleic de l’alvocat és tan beneficiós per a la salut que en compensa amb escreix el consum diari.

L’alvocat és altament nutritiu i inclou més de 20 vitamines i altres minerals. Aquestes són algunes de les propietats més destacades:

  • És beneficiós per a la circulació i alleuja els símptomes d’artrosis.
  • Protegeix el sistema immunològic, millora el sistema nerviós perquè conté vitamines nombroses, entre les quals hi destaquen l’A, C, D, E, B6, B12 i K.
  • Afavoreix el funcionament de la flora intestinal perquè conté una gran quantitat de fibra, material vegetal que ajuda a perdre pes i a reduir el sucre en sang, la qual cosa fa que sigui un aliment molt recomanable per a les persones que pateixen diabetis.
  • Disminueix la inflamació
  • Reforça la memòria gràcies als seus àcids grassos monoinsaturats.
  • Aporta més potassi que els plàtans, nutrient que ajuda a mantenir l’equilibri de fluids fora i dins de les cèl·lules.
  • És anticancerigen i ajuda a pal·liar els efectes de la quimioteràpia.
  • És beneficiós per al cor. Redueix la pressió arterial, principal causa dels riscos cardiovasculars.
  • Redueix el nivell de colesterol dolent gràcies a l’Omega 3 que conté i regula els triglicèrids.
  • És molt bo per a la vista perquè conté nutrients com la luteïna i la zeaxantina, importants en la salut ocular i responsables de reduir el risc de sofrir amb el temps cataractes i degeneració muscular.
  • Protegeix la pell. De fet, fa part dels ingredients usuals que es troben en productes de cosmètica, com les màscares, cremes o hidratants corporals. Antigament també s’utilitzava com ara es fa amb la rosa de mosqueta, per a curar ferides i cicatrius i eliminar-ne el rastre.
Imatge: istock