L’Ajuntament de Bunyola, juntament amb S’Altra Senalla i l’Associació d’Empresaris de Bunyola (AEB) han organitzat el primer concurs Cuina Local i Justa. La cita tendrà lloc el 23 de novembre, a les 11.30 hores a la Plaça de Bunyola.

A més a més, a partir de les 12 horestothom podrà tastar els plats dels concursants, que es vendran a preus populars a benefici de l’AEB. El jurat estarà format per Miquel Calent, cuiner i presentador del programa Fred i Calent; Vicky Pulgarín, guanyadora de Master Chef; i Olívia Caballero, professora de formació professional de Cuina a l’IES Calvià.

La gràcia d’aquest concurs, se celebra en el marc de la Fira de Muntanya de Bunyola, és que tots els plats han de ser com a mínim amb un producte local que es pugui trobar a la Comuna de Bunyola (bolets, fruites, caça, etc.) i com a mínim han de tenir un producte de comerç just (sucre, cacau, cafè, quinoa, sal, pebre, curri, pasta, cuscús, xocolata).

Hi poden participar totes les persones residents al municipi de Bunyola i els participants han de sol·licitar un màxim de tres ingredients de comerç just dels esmentats prèviament fins al 20 de novembre.  Hi haurà 4 premis, un de 120 euros per al més gustós i tres de 60 euros per a la recepta més original, per al més ben emplatat i per al millor elaborat per a cuiners menors de 16 anys que consistiran en vals per comprar a empreses i comerços de Bunyola que pertanyin a l’associació d’empresaris. Consultau les bases del concurs Cuina Local i Justa de Bunyola 2019 aquí.