La reconeguda guia en destaca l’aroma cítric, balsàmic i l’equilibri de gust i frescor en boca per atorgar-li la categoria de Premium

La ginebra menorquina iNNat, de l’empresa Licors Biniarbolla, ha obtingut una puntuació de 92 sobre 100 en l’edició 2018 de la Guia Peñín dels Destil·lats, la Cocteleria i el Vermut. Amb aquesta puntuació, iNNat Gin irromp per primera vegada en aquest prestigiós manual i passa a ser catalogada com una ginebra Premium, pel que és considerada una de les millors ginebres de l’Estat.

Per Cristina Quintana, CEO de Licors Biniarbolla, “aquesta distinció suposa la culminació d’un projecte i una recompensa al dur treball per aconseguir una ginebra d’alta qualitat mitjançant la maceració dels botànics, mètode d’elaboració que caracteritza a la nostra empresa”. A més, després de dos anys en el mercat, aquesta puntuació “aconsegueix posicionar-nos entre les millors”, destaca Quintana.

Els tastadors professionals de la Guia Peñín destaquen el color cristal·lí, com també l’aroma cítric, balsàmic i d’herbes de tocador per fer pujar iNNat Gin fins a la categoria Premium. A més, també remarquen el seu sabor equilibrat, fresc i saborós.

Participació en el IX Saló dels Destil·lats i el Vermut

L’excel·lent puntuació obtinguda a la Guia 2018 ha permès que iNNat Gin participàs en la 9a edició del Saló dels Destil·lats i el Vermut, celebrat el 5 de març al Palau de Neptú de Madrid. Aquest esdeveniment, al qual assisteixen només aquelles begudes catalogades com Premium després d’haver aconseguit una valoració de 90 o més punts, és considerat la trobada de referència entre professionals del sector de les begudes espirituoses. A més de ser l’espai en què es va fer la presentació oficial de la Guia d’enguany, el saló va servir per mostrar més de 200 productes, entre novetats i marques ja assentades, davant els 4.000 professionals assistents.

Així mateix, iNNat Gin va ser una de les ginebres seleccionades per l’estand de The Original Tonic, tònica oficial de l’esdeveniment, per a realitzar demostracions de cocteleria i degustacions.

La Guia Peñín, referent mundial a nivell estatal i internacional

Amb una experiència de més de 25 anys, la Guia Peñín és la publicació de vins espanyols de referència a nivell estatal i internacional per a professionals i aficionats a l’enologia. Després de l’èxit de la guia de vins, actualment també editen la Guia dels Caves i altres Bombolles i la Guia de Destil·lats i Cocteleria. En la seva vuitena edició dedicada a les begudes espirituoses, el manual supera el seu sostre de marques tastades, aconseguint per primera vegada les 1.800 referències, enfront de les 1.690 de l’edició de 2017. Entre les begudes amb més referències destaquen un any més la ginebra, el whisky i el rom.

Elaboració artesanal des de fa més de 50 anys

Licors Biniarbolla és una empresa familiar que es dedica a l’elaboració artesanal de licors i ginebres des de fa més de mig segle. En les seves instal·lacions segueix la recepta tradicional heretada per la família Quintana dels monjos de la muntanya Toro de Menorca, en la qual es posa especial atenció en la maceració de fruites i herbes aromàtiques, procés pel qual els licors mantenen les seves propietats medicinals i digestives. Per això, el seu fundador, Llorenç Quintana, va aconseguir convertir-se en l’únic licorer amb carta de mestre artesà de Balears. L’empresa inicia ara una nova etapa sota la direcció de Cristina Quintana qui, respectant els processos tradicionals, ha ampliat la gamma de productes i ha creat les ginebres iNNat -de qualitat Premium- i Glop, d’acord amb les arrels del gin menorquí.

Camelbak Epic 360 Camí de Cavalls 

També cal destacar el compromís de Licors Biniarbolla amb la societat menorquina. De fet, actualment patrocina la 4a edició de la Camelbak Epic 360 Camí de Cavalls. Es tracta d’una competició que consisteix a completar una volta a l’illa de Menorca en un recorregut exigent a través del GR 223, la ruta coneguda com Camí de cavalls que envolta la costa menorquina. Els participants poden triar entre tres modalitats: a peu (Experiencie), corrent (Trail Run) o amb bicicleta (Mountain Bike). El tret més característic d’aquesta cursa, dividida en tres etapes, és que exigeix que la participació sigui en equips de dues persones, ja siguin masculins, femenins o mixts. Aquesta característica fa de la convivència i la col·laboració un element indispensable per assolir l’èxit en cadascuna de les seves etapes.