Tallau a trossets petits de pa de barra i repartiu-la en els motllos de silicona. Després, afegiu els daus de pernil, la
1. Per cada cassoleta de pasta fil·lo, dividirem cada làmina en 4 parts i les pintarem amb mantega desfeta. Les col·loquem una
Untam de formatge crema la llesca de pa xapata. Després posam el formatge de cabra a la planxa, el dauram lleugeramanet i
Dessalau el bacallà durant 48 h, canviant-li l’aigua 3-4 vegades al dia. Eixugau-lo i posau-lo a macerar en oli d’oliva durant 24
Entrant/Amanida/Marisc i peixBaixa/Menys de 30 minutsNadal i Cap d’AnyIngredients: Per a 4 persones – 24 gambes (poden ser congelades) – ½ lletuga
Afegim un raig d'oli d'oliva i, a continuació, la ceba, el juvert i els allets picats...
Crema de col lombarda
Entrant/Cremes i sopesBaixa/Entre 30 i 60 minutsIngredients: – 1 col lombarda petita (800 g sense el tronxo) – 1 ceba mitjana –
Postres/Baixa/Ingredients: Per a 4 raccions – 250 g de puré de castanyes – 300 g de nata líquida per muntar – 60
/CarnBaixa/Entre 30 i 60 minutsIngredients: Per a 4 persones – 8 trossos de llom – 1 ceba – 12 pastanagues – 1
Postres/Baixa/Menys de 30 minutsIngredients – 225 g de sucre – 180 mil·límetres d’aigua – 120 mil·límetres de golden syrup (marca Lyle’s) –
Bunyols de forat de patata
La nit del 20 al 21 d'octubre és costum que els al·lots rondin les nines amb cançons i que aquestes els ofereixin
Calamarata
/Marisc i peix/PastaBaixa/Entre 30 i 60 minutsLa calamarata és una pasta amb forma de anells de calamars amb una salsa de calamars.
Una recepta deliciosa per la qual tornareu bojos.
Per començar, treieu la pell a la salsitxa, esmicoleu-la i coeu-la en una paella amb un raig d’oli (molt poc)...
Primer de tot hem de fer la pasta. Posarem dins una font, el tassó d´aigua, el tassó d'oli, el suc de mitja
Començarem pelant les patates i tallant-les a daus.
Abocarem les patates quan l´oli estigui calent i les fregirem a poc foc temperat
Mesclam ben mesclat dins un recipient el sucre, la farina, l´oli, la llevadura i els ous, fins que quedi una massa espessa